Dirk Verwoerd

Dirk Verwoerd werkt sinds 1982 jaar als zelfstandig vakfotograaf. Eerst onder de naam Verwoerd Fotografie en later, toen hij zich ging bezighouden met video, webdesign en multimedia  en personeel kreeg onder de naam Lighthouse Productions. Aanvankelijk werkte hij als reclamefotograaf voor diverse reclamebureaus en grote retailers maar al snel kon hij zijn studiofotografie combineren met fotografie voor KLM. Daartoe vloog hij over de hele wereld en raakte geïnspireerd door de diverse culturen. Zijn fotografie voor KLM bleef niet onopgemerkt. Verwoerd mocht jarenlang op pad voor de reisorganisatie HT Wandelreizen, welke reizen hem lieten kennismaken met de verste uithoeken van de wereld.

Op dit moment fotografeert Dirk Verwoerd veelal voor architectenbureaus, vastgoedbedrijven en woning-en woningbouwcorporaties. Daarnaast maakt hij reportages en portretten voor jaarverslagen en periodieken.
Bel 033 461 57 57 of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een interessante aanbieding!

In 2008 werkte hij mee aan fotodocumenten over de renovatie van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht, de nieuwbouw van een bijzonder woonhuis in Baarn; buitenplaats Drakenburg – gerealiseerd door Nieuw Nederland Architecten en gaf hij de aanzet tot het realiseren van een boek over het leven en werk van Piet Blom.
Eind 2008 fotografeerde Dirk zijn eerste ‘behang-project’, toen nog niet wetend dat dit in een mooie samenwerking voor A.S. Creation zou gaan uitmonden.

In 2009 droeg Verwoerd een steentje bij aan het boek; ‘Bouwen op Historie’ – 100 jaar Van Hoogevest Architecten en het 2e Piet Blom boek; ‘ Het Rotterdam van Piet Blom.’

In mei 2011 verscheen het projectenboek De Osdorpse Metamorfose – Stedelijke vernieuwing 1990-2010.’

In 2012 fotografeerde hij een 10-tal projecten voor een ‘magalogue’ van IPMMC en AM en de nieuwe portfolio voor Rochdale.

In 2013 mocht hij voor Atelier Pro het nieuwe Meander Ziekenhuis in Amersfoort fotograferen, vroeg Avalon Waterways hem voortaan hun interieurfotografie in Europa te behartigen en fotografeerde hij alle Ibis hotels in Nederland.

In 2014 fotografeerde hij onder andere het nieuwe gemeentehuis in Zeist, alle rechtbanken in Nederland, een groot aantal projecten voor AM Vastgoed en alle genomineerden voor een boek over de ‘Architectuurprijs 2014 Amersfoort’.

In 2015 mocht hij aan de slag voor Alcoa, fotografeerde hij een week op de World Expo in Milaan en maakte hij in samenwerking met Jaap Hengeveld een boek over de architectuur van het nieuwe gemeentehuis in Bloemendaal

2016 was een prima jaar met mooie opdrachten voor magazines van o.a. Audi en BPD – N.A.W., Avalon Waterways, Yokogawa, A.S. Creation, Blitta en Groep van Roey uit België.

En over de EU gesproken. Dit is het eerste jaar dat Verwoerd meer omzet vanuit en in het buitenland genereerde dan vanuit Nederland! Hij fotografeerde in Basel, België, Duitsland, Zwitserland en Hongarije, kreeg opdrachten uit Australië, Duitsland en België en verkocht, naast eerder genoemde landen ook foto’s aan bedrijven in Rusland, Zwitserland en Italië.